Saturnin Fabre

Saturnin Fabre (4 April 1884 – 4 October 1961) was a French film actor.[1]

Saturnin Fabre
Fabre Harcourt 1939.jpg
Born(1884-04-04)4 April 1884
Died4 October 1961(1961-10-04) (aged 77)
OccupationActor

Selected filmographyEdit

  • La rafale (1920) - comte de Bréchebel
  • Mademoiselle de La Seiglière (1921)
  • The Road Is Fine (1930) - Le professeur Pique
  • Love Songs (1930) - M, Crispin
  • My Cousin from Warsaw (1931) - Saint-Hilaire
  • Atout cœur (1931) - Lefol
  • The Darling of Paris (1931) - Hector
  • The Improvised Son (1932) - M. Brassart
  • The Premature Father (1933) - Le père Puma
  • Son autre amour (1934) - Monsieur Léopard - le directeur
  • Casanova (1934) - M. Binetti
  • Les deux canards (1934) - Le baron de Saint-Amour
  • L'enfant du carnaval (1934) - Hubert
  • On a trouvé une femme nue (1934) - Le marquis de la Ferronière
  • Mam'zelle Spahi (1934) - Le colonel du 32ème de Spahis
  • L'hôtel du libre échange (1934) - Mathieu
  • Le roman d'un jeune homme pauvre (1936) - Bévellan
  • Excursion Train (1936) - M. Bring
  • A Hen on a Wall (1936) - Monsieur Amédée
  • Seven Men, One Woman (1936) - Le député Derain
  • La guerre des gosses (1936) - L'instituteur Simon
  • You Are Me (1936) - Adolphe Robinet - le résident
  • The Bureaucrats (1936) - Le tondu
  • Pépé le Moko (1937) - Le Grand Père
  • Vous n'avez rien à déclarer? (1937) - Le professeur Puget
  • Les dégourdis de la 11ème (1937) - L'inspecteur-général Burnous
  • Ignace (1937) - Le baron Gédéon des Orfrais
  • Le cantinier de la coloniale (1937) - Le capitaine
  • Désiré (1937) - Adrien Corniche
  • Le chanteur de minuit (1937) - Garnier
  • Le gagnant (1937)
  • The Woman Thief (1938) - L'académicien / L'accademico
  • Golden Venus (1938) - Le duc de Sartène
  • Gargousse (1938) - Joseph Lebrennois - le maire
  • Beautiful Star (1938) - Lemarchal
  • Tricoche and Cacolet (1938) - Monsieur Van der Pouf
  • Le dompteur (1938) - Maître Anatole Dupont
  • L'Esclave blanche (1939) - Djemal Pacha
  • Coral Reefs (1939) - Hobson
  • Les otages (1939) - Rossignol, le châtelain
  • Monsieur Brotonneau (1939) - M. de Berville
  • Nine Bachelors (1939) - Adhémar Colombinet de la Jonchère
  • Love Cavalcade (1939) - Monsieur Dupont-Dufort
  • Le corsaire (1939)
  • Beating Heart (1940) - Monsieur Aristide
  • Le club des soupirants (1941) - Cabarus
  • Ne bougez plus (1941) - Andromaque de Miremir
  • Opéra-musette (1942) - Monsieur Honoré
  • Mademoiselle Swing (1942) - Grégoire Dimitresco
  • La Nuit fantastique (1942) - Le professeur Thalès
  • Les ailes blanches (1943) - Siméon
  • Maria Martine (1943) - L'oncle Parpain
  • Le soleil de minuit (1943) - Ireniev
  • Jeannou (1943) - Frochard
  • Le merle blanc (1944) - Jules Leroy
  • Fausse alerte (1945) - Monsieur Dalban
  • Lunegarde (1946) - Monsieur de Vertumne
  • Christine se marie (1946) - Sébastien Aurelle - le musicien
  • A Friend Will Come Tonight (1946) - Philippe Prunier
  • Les J3 (1946) - Le proviseur du lycée
  • Jeux de femmes (1946) - L'oncle Hubert
  • On demande un ménage (1946) - Horace Rouvière
  • Gates of the Night (1946) - Monsieur Sénéchal
  • Ploum, ploum, tra-la-la (1947) - Basile Samara
  • Si jeunesse savait... (1948) - Abdul
  • Scandals of Clochemerle (1948) - Alexandre Bourdillat
  • Doctor Laennec (1949) - Laennec père
  • La veuve et l'innocent (1949) - Achille Panoyau - l'accusé
  • Miquette (1950) - Le professeur
  • Rome Express (1950) - Le marquis Aldebert de la Tour Mirande
  • The Girl from Maxim's (1950) - Le général Petypon du Grêlé
  • The Marriage of Mademoiselle Beulemans (1950) - M. Delpierre
  • Les petites Cardinal (1951) - Horace Cardinal
  • Holiday for Henrietta (1952) - Antoine - un consommateur
  • Carnaval (1953) - Dr. Caberlot
  • Virgile (1953) - Le président
  • The Most Wanted Man (1953) - W.W. Stone, l'avocat
  • It's the Paris Life (1954) - Comte Gontran de Barfleur
  • Escalier de service (1954) - Monsieur Delecluze (final film role)

ReferencesEdit

External linksEdit